beats by dre cheap

Nadal: Uopće nisam igrao dobro, iako sam pobijedio

Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)

Za Nadala je to sesta rimska kruna u karijeri, ali i 21. na turnirima Masters serije 1000, po cemu mu niko nije ravan u historiji ove igre. No, Nadal nije bio bas odusevljen nakon sto je poslije Monte Carla drugi put na koljena bacio Dokovica:

"Jeste, lijepa je ovo pobjeda, ali mislim da finale nisam odigrao na posebno visokom nivou. Moze se mnogo bolje od ovoga. Posebno sam bio slab na servisu, pa me Novak brzo stavljao u defanzivni položaj. Jedino sto sam htio u ovom mecu je biti konstantno agresivan, ali kada ne postoji dobar postotak prvog servisa, onda se ne moze razviti zeljena agresivnost."

Ipak, Nadal je naglasio: "Osvojio sam turnir ne izgubivsi set, a igrao sam protiv zaista sjajnih suparnika. Od Berdycha i Ferrera do Dokovica."

S druge strane, Dokovic je konstatovao:

"Iako sam prosle godine dobijao ovakve meceve, Nadal je protiv mene uvijek favorit na ovoj podlozi. On je najbolji igrac na zemlji svih vremena i to je to. Grijesio sam dosta kod nekih kljucnih trenutaka u mecu, a kada protiv Nadala ne iskoristis sansu, gotov si vrlo brzo."

Rafael Nadal Balkan FAN
http://rafaelnadalofficialblog.blogger.ba
22/05/2012 13:14